Zoek

Abattoir Blues op Dendermondse kroegentocht

Sint-Gillis – De rockscène in Dendermonde floreert ondanks het onheilspellende resultaat van een bevraging dat stelt dat nog maar weinig jongeren muziek maken. Abattoir Blues, een jonge band met stevige Dendermondse roots, bewijst het tegendeel. De band speelde onlangs in jeugdhuis Fluks en Zenith en heeft de komende weken liefst drie optredens op de planning staan.

In tegenstelling tot wat de bandnaam doet vermoeden, brengt Abattoir Blues alternatieve rock ’n ska. De band werd vier jaar geleden opgericht door drummer Ruben Van Vooren en gitarist Gieles Verbrugghe. “We begonnen met z’n tweeën voor het plezier te spelen en toen kwam daar zanger Marijn bij en nu staan we met zeven personen op het podium”, vertelt Gieles. “De link is onze school, het Heilige Maagdcollege. Sommige bandleden leerden we kennen in de repetitieruimte van de school.”

“We hopen deze zomer meer eigen nummers te schrijven. Op dit moment is de verhouding ongeveer 20 procent eigen nummer en 80 procent covers. In ieder geval geven we de covers een eigen twist”, vertelt Ruben. “Het belangrijkste is dat we er plezier aan beleven. We hoeven niet per se deel te nemen aan Humo’s Rock Rally of zo”, vertelt Gieles.

Abattoir Blues bestaat uit Marijn Van Damme (zang), Gieles Verbrugghe (gitaar), Pieter Maetens (keyboard), Ruben Van Vooren (drums), Gilles Dierickx (bas), Joachuim Quisquater (trombone) en Matthias Quisquater (trompet). De band speelt op zaterdag 14 april in The Irish Pub, op maandag 30 april op de jaarlijkse kroegentocht in het stadscentrum en op zaterdag 5 mei in Buggenhout.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie