Zoek

CD&V-lijst gemeenteraadsverkiezingen: ervaring en nieuwe namen

Dendermonde – Vanochtend heeft het partijbestuur van CD&V Dendermonde de modellijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen unaniem goedgekeurd. Op de lijst staan huidige gemeenteraadsleden naast enkele nieuwe namen. Er zijn ook enkele opvallende afwezigen.

Het partijbestuur duidde burgemeester Piet Buyse aan als lijsttrekker, gevolgd door schepenen Leen Dierick, Dirk Abbeloos, Martine Van Hauwermeiren en François De Bleser. Huidig gemeenteraadslid en voormalig schepen en ocmw-voorzitter Thérèse Van Gucht werd aangeduid als lijstduwer. Op de voorlaatste plaats staat voormalig schepen Jan Van Damme.

De ervaring op de CD&V-lijst wordt ook belichaamd door huidige gemeente- en ocmw-raadsleden: Patrick Meulebroek, die overkomt van de fractie PLUS, Annie Van Den Berghe, Kristel Gevaert, Denise Moens, Marijke Collier, Dona Verheyden-Verhasselt, Luc Beurms, Hilde Heyvaert en Emiel Ravijts.

Geen kandidaat meer

Twee gemeenteraadsleden zijn geen kandidaat meer voor de komende legislatuur. Zo heet gedeputeerde en gemeenteraadslid Jozef Dauwe besloten om zich te concentreren op zijn CD&V-lijsttrekkerschap voor de provincie en bijgevolg niet te kandideren voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Ook huidig fractieleider Hans Michiels verkoos om persoonlijke redenen om zich niet meer kandidaat te stellen maar blijft het CD&V-project en de bestuursploeg voor de volle pond steunen.

Nieuwe namen

Voor de vernieuwing staan onder meer volgende kandidaten garant: Judith De Smedt (voorzitster van de stedelijke middenstandsraad), Lien Verwaeren (kabinetsmedewerker bij Vlaams minister Joke Schauvliege en succesvol kandidate bij de laatste Vlaamse verkiezingen), Joos Dauwe (zoon van gedeputeerde Jozef Dauwe), Dieter Mannaert (jonge ondernemer), Ken Van Weyenberg (beleggingsadviseur en jongerenvoorzitter van CD&V Dendermonde), Ann Joos (actief in Gezinsbond en harmonie De Eendracht), Reinout Remmery (verantwoordelijke van jongerenvakanties) en Louis Dauwe (afdelingsvoorzitter van OKRA).

Ivan Cobbaut, voorzitter van CD&V Dendermonde, is opgetogen over de modellijst:  “Deze lijst combineert ervaring en vernieuwing. Enerzijds is er de ploeg die onder leiding van burgemeester Piet Buyse de stad op een uitstekende manier bestuurt. Die vullen we aan met een groep van kandidaten die – elk vanuit hun eigen achtergrond – ons project voor de stad verder vorm willen geven.”

Burgemeester Piet Buyse, die unaniem werd aangeduid tot lijsttrekker, sluit zich hier bij aan: “Dendermonde staat zoals alle andere gemeenten voor grote uitdagingen. CD&V Dendermonde wil deze aanpakken en opnieuw gaan voor zes jaar goed bestuur. Met deze ploeg garanderen wij dat de stad meer dan ooit een dynamische stad wordt waar het goed is om te wonen, te werken en te genieten. Wij zijn er alvast klaar voor!”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie