Zoek

Spectaculaire taptoe op de Grote Markt

Dendermonde – Zaterdag 30 juni vanaf 20 uur is de Grote Markt opnieuw het decor voor een spectaculaire en grootse taptoe. “De affiche ziet er dit jaar wel enigszins anders uit. Samen met de organisatoren van het folkfestival M’Eire Morough, dat dit jaar zijn tiende verjaardag viert, is er voor geopteerd om het eerste deel van de avond in het thema folk te plaatsen”, aldus Patrick Segers van de dienst toerisme en stadspromotie van de stad.

De avond start met Ierse tapdans gebracht door Dansateljee en de Dendermondse folkgroep Roots. Vervolgens weerklinkt de doedelzakmuziek van de Pipe Bands Antwerp & District en Belgian Blend. De show van het Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht zorgt daarna voor een wervelend intermezzo in de aanloop naar de finale.

“De onbetwiste hoofdact van de avond wordt het optreden van de Koninklijke Muziekkapellen van de Gidsen en de Marine. Het is een grote eer om beide gerenommeerde militaire korpsen te gast te hebben”, aldus Patrick Segers. Na dit spektakel, zorgen de Fanteyfare en een Shantykoor nog tot middernacht voor muzikale animatie.

De toegang is gratis. Zitplaatsen zijn voorzien.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie