“Samen voor morgen”: sp.a stelt lijst voor

Dendermonde – De Dendermondse sp.a heeft dit weekend, als eerste partij in Dendermonde, haar volledige lijst voorgesteld. Helemaal bovenaan staat huidig schepen Bart Van Malderen, helemaal onderaan voorzitter Luc Van Gasse. “Nog op geen enkel moment hebben we een betere lijst voorgelegd”, gaf Bart Van Malderen mee.

De slogan voor sp.a is ‘Samen voor morgen’. “Deze gemeenteraadsverkiezingen zijn géén burgemeestersverkiezingen”, zei Van Malderen  in zijn toespraak, “maar gaan over het beleid van die burgemeester voor de komende legislatuur.” Als het van sp.a afhangt, dan is de eerste beleidsdaad van de nieuwe ploeg trouwens een onderzoek naar de reële behoeften van de inwoners van Dendermonde. Ook wat betreft het rusthuis in Baasrode. “Als er behoefte blijkt, dan kan er een rusthuis in Baasrode zijn. Maar wij willen dat eerst onderzoeken voor we dat we zeggen dat er sowieso een nieuw moet komen.”

Kandidaten

Lijsttrekker – en dus de facto kandidaat-burgemeester – is dus Bart Van Malderen uit Oudegem. De huidige schepen van ruimtelijke ordening, stedenbouw, stadsvernieuwing, verkeer en mobiliteit en wonen is ook lid van het Vlaams Parlement, waar hij sinds kort ook fractieleider voor de sp.a is.

Op de tweede plaats staat huidig schepen voor onderwijs, kunstonderwijs, sport, visserij en recreatie Carine Verhelst. Plaats drie wordt dan weer ingenomen door de jonge Niels Tas, vandaag nog fractieleider in de gemeenteraad. Hij gaat er uittredend schepen gemeenteraadslid René Van Marcke vooraf, die plaats vier heeft (en wiens dochter op plaats 22 staat). De top vijf wordt afgesloten door gemeenteraadslid Dina Verhavert. De lijst telt ook twee ex-groenen: Gino Bertin, die nog voor de groenen in de gemeenteraad heeft gezeteld, staat op plaats 7, en Dominique Joos, die in Willebroek nog opkwam voor de groenen, staat op plaats 27.

Wie niet meer op de Dendermondse sp.a-lijst voor 14 oktober staat, zijn uittredend schepen en voorzitter van het OCMW Theo Janssens, en de huidige gemeenteraadsleden Ivan Verleyen en Jean Michel De Potter. Ook de OCMW-raadsleden voor sp.a – Hilde Heyvaert en Johan Baert – staan niet op de lijst. De eerste zal voor CD&V opkomen, de tweede  liet in mei al weten dat hij uit de actieve politiek stapte.

De volledige lijst van sp.a-kandidaten:

 1. Bart Van Malderen
 2. Carine Verhelst
 3. Niels Tas
 4. René Van Marcke
 5. Dina Verhavert
 6. Willem Van Beveren
 7. Gino Bertin
 8. Tessa Van Buggenhout
 9. Sandra Van Heffen
 10. Stephanie De Maertelaere
 11. Majid Saih
 12. Jolien De Koker
 13. Renzy Saerens
 14. Shana Quintelier
 15. Jern Vermeiren
 16. Griet Wauters
 17. Ali Cakin
 18. Fanny Biesemans
 19. Tom Bogman
 20. Wendy Bosman
 21. Jan Tas
 22. Sarah Van Marcke
 23. Ferdy De Wolf
 24. Kim Jacobs
 25. Lesley De Sitter
 26. Paul Mertens
 27. Dominique Joos
 28. Ingrid Degraef
 29. Niels De Mayer
 30. Jeannine Heirman
 31. Wim Boerewaert
 32. Nicole Mannekens
 33. Geert Moortgat
 34. Ingrid Van Varenbergh
 35. Luc Van Gasse
Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie