Soulsister en De Mens op Grote Markt

Dendermonde – Het dubbelfestival Vlaanderen Feest! op 7 en 8 juli presenteert enkele grote namen. Het muziekfestival naar aanleiding van de Vlaamse feestdag vindt plaats op de Grote Markt.

Zaterdag 7 juli om 20.15 uur volgt na de toespraak van burgemeester Piet Buyse het optreden van Soulsister en De Mens. Omringd door enkele vertrouwde topmuzikanten zullen Jan Leyers en Paul Michiels putten uit een repertoire dat intussen een kwarteeuw omspant en een lange reeks klassiekers bevat: ‘The way to your heart’, ‘Like a mountain’, ‘Ain’t that simple’, ‘Locks and keys’, ‘Tell me what it takes’ en vele andere. Kortom, het allerbeste uit 25 jaar Soulsister-songs!

Ook De Mens viert feest, want dit jaar blazen deze Vlaamse rockers onder leiding van Frank Vanderlinden 20 kaarsen uit. Hun debuutsingle ‘Dit is mijn huis’ uit 1992 was meteen een schot in de roos. Tal van hits volgden: ‘Jeroen Brouwers’, ‘Irene’, ‘Maandag’, Ergens onderweg’, … Al deze hits passeren in Dendermonde de revue.

Zondag 8 juli vanaf 15 uur geeft Dynamic Symphonic Band & guests een concert op de Grote Markt. Dynamic speelt een thuismatch. Het Dendermonds orkest, onder leiding van Geert Baetens, bestaat ondertussen 30 jaar en heeft zich in die tijd opgewerkt tot één van de top harmonieorkesten in Vlaanderen.

Op muzikaal vlak kan Dynamic heel wat genres aan. Zij zullen opnieuw bewijzen tijdens Vlaanderen Feest! waar ze vocale versterking krijgen van het musicaltrio Charlotte Asberg, Priske Dehandschutter en Steven Colombeen. Samen brengen ze een mix van lichtklassieke muziek, bewerkingen van popsongs en musicals.

Miguel Wiels en Peter Van De Veire brengen op zondag 8 juli enkele straffe Vlaamse artiesten mee en deze zorgen met uitsluitend Vlaamse klassiekers voor het grootste karaoke feest van Vlaanderen! Iedereen kan en zal meezingen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie