Zoek

Begijnhof decor voor openluchttentoonstelling

Dendermonde – Van 30 juni tot 21 oktober loopt in het Sint Alexiusbegijnhof een openluchttentoonstelling met werk van lokale kunstenaars.

Het Sint Alexiusbegijnhof vormt al jarenlang het gedroomde kader voor openluchttentoonstellingen. In 1995 vond onder de titel ‘Begijnhof – Beeldenhof’ een eerste expositie plaats. In 1996 werd dit initiatief herhaald, ditmaal uitsluitend met werk van vrouwelijke kunstenaars. In 1997 vond het project ‘Lente’ plaats.

Op vraag van de Kunstraad sloten de Stedelijke Musea in september 2003 voor de eerste maal met een openluchttentoonstelling aan bij het jaarthema van Open Monumentendag. In deze tentoonstelling, ‘Kunst verwoord in steen’, lieten woordkunstenaars zich inspireren door een aantal steensculpturen.

Dezelfde partners organiseerden in 2005 de tentoonstelling ‘Begijnhof – Beelden’, die werk samenbracht van woordkunstenaars en beeldhouwers. Dit initiatief werd in 2006 herhaald.

“De positieve respons van bewoners, stadsgenoten en toeristen op deze tentoonstellingen in ons stemmige begijnhof, inspireerden ons tot een nieuwe uitgave van ‘Begijnhof – Beelden’”, aldus Lieve Van Houwe van de Stedelijke Musea Dendermonde.

“Een zomer lang krijgen lokale kunstenaars waaronder Henri De Bruyn,Daniël Dekeyser, Paul De Visscher, Marilena Sanjeau, Gorik Martens Frank Roberts, Wilfried Jacops en Staf Vinck, de kans naar buiten te komen met hun recent werk, waaraan zowel woordkunstenaars als het begijnhof zelf een extra dimensie zullen toevoegen.”

Sint-Alexiusbegijnhof
30 juni tot 21 oktober 2012
Dagelijks open van 8 tot 20 uur
Gratis toegang

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie