Beschadigd kunstwerk wordt nu vrijdag verwijderd

Appels – Het kunstwerk ‘Vrouw van 33’ op de rotonde aan de Ooiebrug in Appels werd in september 2006 officieel ingehuldigd door het stadsbestuur in aanwezigheid van minister Kris Peeters. Omdat het beeld – gemaakt van karton – schade opliep zal het op vrijdagochtend 6 juli worden verwijderd.

Het beeld is het eerste werk geplaatst in het kader van Magenta 26, een uniek samenwerkingsproject tussen het stadsbestuur, de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en de lokale industrie, in dit geval VPK Oudegem. Het doel is monumentale kunstwerken te realiseren gemaakt uit door de bedrijven gratis ter beschikking gesteld basismateriaal.

De ‘Vrouw van 33’ werd ontworpen en gerealiseerd door Filip Roels. Hij werkte 800 uren aan dit beeld, waarbij 2,5 ton karton geschonken door VPK laag per laag aan elkaar gekleefd werd met houtlijm en behandeld met polyurethaanvernis.

Het beeld werd elk jaar gecontroleerd en bijgewerkt door Filip Roels. Ondertussen werd door klimatologische omstandigheden de vochtschade te groot en mag de verwijdering om veiligheidsredenen niet meer worden uitgesteld.

Het college van burgemeester en schepenen ging op 2 juli akkoord om het beeld te verwijderen op vrijdag 6 juli om 5 uur ’s morgens. De constructie zal verwijderd worden met een kraan. De grijper van de kraan zal het beeld in stukken knijpen en deponeren in een vrachtwagen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie