Zoek

Dendermonds auteur schrijft over afpersen bij jongeren

Dendermonde – Auteur Patricia De Landtsheer heeft het in haar nieuwe boek ‘Steaming. Geef me wat ik vraag of …” over afpersen bij jongeren. Steaming is een crimineel feit. Steamen kan onherstelbare letsels veroorzaken bij jongeren.

Het begint vaak onschuldig, maar bouwt zich geleidelijk op. Soms gaat het zelfs zo ver dat de gesteamde tot zelfdoding wordt gedreven. Het probleem waaide over van Amerika naar Nederland, maar wordt nu ook meer en meer in België gesignaleerd.

Eens te meer gaat auteur Patricia De Landtsheer ernstige problemen bij jongeren niet uit de weg. Ook in dit verhaal niet waarin verschillende prangende vragen soms onopgelost blijven. Patricia liet zich politioneel ondersteunen door haar echtgenoot Marc Leboeuf, gewezen commissaris bij de Federale Gerechtelijke Politie in Brussel en Asse.

Het boek leest als een aangrijpend, maar subtiel-realistisch verhaal over verliefd worden, houden van, maar ook over keuzes maken en loslaten, en steamen in de ruimste zin van het woord. Dit boek is niet alleen een waarschuwing voor elke gepeste om tijdig over zijn of haar probleem te praten, maar tevens een aanklacht tegen pesten in het algemeen en zinloos geweld.

Sinds ze werd aangerand op het strand verloopt alles negatief in het leven van de vijftienjarige Fie. Als ook nog eens blijkt dat ze hopeloos verliefd wordt op Jo, haar leraar geschiedenis, en deze verliefdheid door hem wordt beantwoord, stapelen de problemen zich op.

Als Benni, een medeleerling het te weten komt, grijpt hij juist dit probleem aan om Fie af te persen en het steamen naar een hoogtepunt te drijven. Gaandeweg krijgt de lezer een inkijk in het leven van de tiener, die het goed meent met haar omgeving, maar haar gevoelens geen juiste plaats weet te geven.

Je kan het boek rechtstreeks bestellen bij www.boekscout.nl tegen16.90 euro (exclusief verzendkosten) of in een erkende boekhandel. Of bij de auteur na storting van 16,90 euro (exclusief 3 euro verzendkosten) op reknr. BE69 0631 3870 4678 met vermelding van het aantal en het verzendadres. Na storting van het bedrag wordt het boek toegezonden. Je kan het boek ook afhalen bij de auteur zelf op adres; Kunstentaverne De Kleine Notelaar, Vlassenbroek 222 in Dendermonde/Vlassenbroek. Voor afhaling betaalt u uiteraard geen verzendkosten.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie