Herdenking E.H. Daniël Evrard

Dendermonde – “Vele mensen herinneren zich zeker nog E.H. Daniël Evrard. Van 1952 tot 1978 was hij leraar aan het college in Sint-Niklaas. Bij zijn benoeming tot aalmoezenier van de gevangenis in Dendermonde, in 1978, verhuisde Daniël naar het Begijnhof van Dendermonde, want hij werd tevens rector van het Sint-Alexiusbegijnhof”, aldus Pastoor-Deken Paul De Baere.

“In Dendermonde was hij niet alleen begaan met het Begijnhof en met de gedetineerden. Er was nog zoveel meer. Vanuit een diepe bekommernis voor het welzijn van de vele thuislozen in de regio Dendermonde stichtte hij met een groep vrijwilligers de vzw ’t Dak, voor mannen en later De Poort voor vrouwen. Daniël was ontembaar in het engagement. Ook in de Bouworde was hij actief, ging ter plaatse mensen bemoedigen en nodige regelmatig iemand uit van Kroatië, Armenië of één van de Balkanlanden. Zij waren steeds welkom bij Daniël Evrard.”

Paul De Baere: “Op vrijdag 29 mei 1992 kwam er plots een einde aan dit verdienstelijk leven. Bij een onbegrijpelijk auto-ongeval kwam hij samen met één van zijn meest toegewijde medewerkers, de jonge veelbelovende Riet Nonneman uit Beveren, om het leven. Zij gingen kleren ophalen voor de vrienden in Kroatië. “Daniël Evrard leeft eigenlijk nog altijd verder in al zijn projecten en in het hart van de velen voor wie hij iets betekende.

Zondag 7 oktober om 11 uur vindt in de Onze Lieve Vrouwe kerk een herdenking plaats. Naast Deken De Baere zullen E.H. Jan Van Raemdonck en E.H. Dirk Van Der Linden, beiden samen met Daniël Evrard actief geweest in ‘Jonge Kerk’, mee concelebreren.

“Graag verwachten we alle Jonge-Kerkleden, mensen van de Begijnhoffeesten, van Bouworde, ’t Dak en De Poort, en de velen die Daniël hebben gekend, in deze viering. Na de viering kunnen we elkaar ontmoeten op de receptie in de Mariakring, naast de kerk”, aldus Pastoor-Deken Paul De Baere.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie