Zoek

City Sounds pakt dit weekend uit met sterke affiche

Dendermonde – Het stadsfestival City Sounds vindt op vrijdag 14 en zaterdag 15 september al voor de achtste keer plaats in de binnenstad. “Net zoals vorig jaar is de unieke historische omgeving van Bastion 5 aan de Leopold II Laan het uitgelezen decor voor het vooruitstrevende aanbod waar City Sounds elk jaar tracht naar te streven”, aldus Tim De Vogel van City Sounds. “Met nog meer diversiteit in het aanbod en aparte accenten op vrijdag en zaterdag hopen we van City Sounds dan ook opnieuw een gesmaakte editie aan te bieden.”

Vrijdag start het festival met comedy met Henk Rijckaert en Johnny Trash. Later op de avond nemen binnen- en buitenlandse deejays plaats achter de draaitafels. Zo is er Drum & Bass met Murdock van Studio Brussel, zorgt Jan Van Biesen voor de diepere vibes en komt de Nederlandse sensatie The Flexican ft MC Sef na Tomorrowland nu ook Dendermonde tonen wat feesten is.

Naast gevestigde namen wil City Sounds met onder meer Dj Slow en Mr. Tweeks, de drijvende krachten achter het vooruitstrevende Brusselse label Pelican Fly, ook vernieuwende elektronische muziek introduceren.

Op zaterdag is er een brede waaier aan performances. In de live room staan jazz en hiphopconcerten geprogrammeerd met onder meer Safi & Spreej en Tourist, twee talentvolle acts die er de voorbije maanden voor zorgden dat Vlaamse hiphop zijn stek veroverde op radiozenders als Studio Brussel.

In de house zaal worden de zwoele beats van Red D voor de gelegenheid extra op smaak gebracht door Lady Linn. The Oddword en Kastor & Dice zijn dan weer vaste klanten op de hipste electro en dubstep parties overal ten lande en konden ook op City Sounds niet misstaan.

Daarnaast is er het City Visions project met de dubstepdocumentaire Whatstep?, een chill-out zone en een cocktailbar. Ook talent van eigen streek komt uitgebreid aan bod, waaronder Nasta & Niz (live), Neglectik , Dconvict, Vlash, Profound, Crack ‘n Crunch (live), Llectric, Digital Dirt en Audioguide.

Kaarten kosten 8 euro in voorverkoop en 10 euro aan de kassa. De deuren openen telkens om 21 uur.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie