Dendermonde zingt op 23 september voor het milieu

Dendermonde – Sing for the Climate, een grote zangmanifestatie die de klimaatopwarming wil bespreekbaar maken, vindt zondag 23 september (morgen!) om 14 uur plaats in het Daniël Schellekenspark, het stadspark aan de Leopold II-laan. Met de ludieke manifestatie wordt aan lokale, nationale en internationale politici en beleidsmakers gevraagd om dringend maatregelen te nemen.

Meer dan 175 steden en gemeenten zullen een eigen zangmanifestatie organiseren. Bedoeling is dat er zoveel mogelijk mensen één en hetzelfde lied meezingen. Deze zangmomenten worden gefilmd en zullen nadien verwerkt worden door regisseur Nic Balthazar in één grote clip en voorgeschoteld worden aan de wereldleiders op de volgende klimaattop in Doha.

In Dendermonde wordt gezongen onder leiding van Ruby De Bruyne van het koor Quetzales. Raf Coppens zorgt voor een fijne opwarmer. Voor het filmen wordt een beroep gedaan op Tom Van den Berghe, Tim Vermeulen en Astrid Bultijnck.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie