Hommeles over de gevangenis

Dendermonde –De nieuwe gevangenis blijft voor politiek vuurwerk zorgen in Dendermonde. Na de brief van burgemeester Piet Buyse aan minister van justitie Annemie Turtelboom en de verontwaardiging van de lokale Open VLD die volgde, was het deze week aan Open VLD-gemeenteraadslid Geert Vermeir, nauw verbonden met het actiecomité dat de bouw van de gevangenis op de site Oud Klooster tegenhoudt, om het vuur op te stoken.

Vermeir zei aan burgemeester Buyse dat hij zich “persoonlijk aangevallen” voelde in de brief, en stelde dat Open VLD “het gevangenisdossier niet geblokkeerd” heeft. “Open VLD is altijd bereid geweest om een oplossing te zoeken”, zo stelde hij.

Meteen was dat het startschot voor hoongelach bij alle andere partijen, en een over en weer slingeren van verwijten. Even werd het zelfs Vlaams Belang fractieleider – die tevens  lijsttrekker is op 14 oktober – Stefaan Van Gucht te veel: hij moest even de raadszaal verlaten.

Het verwijt de meerderheidspartijen aan het adres van Open VLD is dat de partij niet eendrachtig mee de beslissing steunt, en op die manier de actiecomités voedt. Hilde Dierickx (Open VLD) reageerde een dag na de gemeenteraadszitting via haar website op de beweringen dat haar partij geen nieuwe gevangenis zou willen in Dendermonde. “Ik herhaal: we zijn voor renovatie van de oude gevangenis. Zes maanden geleden verweet de CD&V fractieleider in de gemeenteraad ons nog: dat gelooft geen zinnig mens. Ondertussen heeft de Ministerraad beslist dat de oude gevangenis gerenoveerd wordt”, aldus Dierickx. Tijdens de gemeenteraad woensdag zei ook Open VLD’er Marcel Borms dat hij een alternatief had voor de bouw van de gevangenis op de site Oud Klooster, al wilde hij niet zeggen wat dat alternatief dan wel was (wat alweer voor de nodige decibels op alle andere banken zorgde).

Door alle commotie wordt de kans alleen maar groter dat de nieuwe gevangenis op 14 oktober een argument voor of tegen een partij wordt in het stemhokje.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie