Zoek

“Een dynamische stad met een groene omgeving”

Oudegem, 38 jaar, Vlaams Parlementslid en schepen

Dendermonde – De volgende lijsttrekker die in onze reeks aan bod komt, is Bart Van Malderen (sp.a). Ook hij is op 11 oktober van de partij op Het Groot Dendermonds Kopstukkendebat in cultuurcentrum Belgica.

Wat doe je in je vrije tijd? Lopen, fietsen, bergsport, koken, actief in verschillende verenigingen

Hoeveel zetels denk je realistisch te kunnen halen op 14 oktober? (geen antwoord)

Waarom wil je burgemeester worden? Ik wil aan politiek doen zoals ik ben: gedreven, op basis van dossierkennis samenwerken. ‘samen voor morgen’ is een realistisch toekomstproject voor onze stad: sociaal, duurzaam en vernieuwend.

Waar wil je extra in investeren? Ongetwijfeld in de zorg: we staan voor de dubbele uitdaging van vergrijzing en verjonging. Dus zullen we bijkomend moeten investeren in kinderopvang maar ook in huisvesting en zorg voor ouderen. Kinderopvang is ook een opstap naar werk. Iedere bejaarde heeft baat bij een sterk sociaal beleid: betaalbaar, bereikbaar en kwalitatief.

Politiek is keuzes maken: waar ga je dan minder uitgeven? Ik ben ervan overtuigd dat we veel kunnen en zullen moeten besparen op energiekosten. De stad beschikt over 80 gebouwen, lang niet allemaal energiezuinig. Soms moet je eerst investeren om nadien te besparen: isolatie, stookinstallaties, verlichting enz. Dat is bovendien goed voor het leefmilieu.

Stel dat je burgemeester mag zijn de komende zes jaar: wat zou eind 2018 het grootste compliment zijn dat men je kan geven? Dat Dendermonde een aangename stad is om te wonen. Een dynamische stad met een groene omgeving. Een veilige stad waar iedereen echt meetelt, kinderen, gezinnen en ouderen. Een stad die werk aan duurzaamheid en bereikbaarheid. Dat Dendermonde een stad is waar je elke dag een beetje meer van houdt.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie