Zoek

“Meer samenwerken met andere besturen en partners”

Piet Buyse, Dendermonde, 53 jaar, leraar geschiedenis, burgemeester

Dendermonde – Huidig burgemeester Piet Buyse (CD&V) komt als laatste aan bod in deze reeks met lijsttrekkers voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Samen met de zes andere lijsttrekkers neemt hij eveneens deel aan Het Groot Dendermonds Kopstukkendebat op 11 oktober in cultuurcentrum Belgica.

Wat doe je in je vrije tijd? Thuis zijn om tijd te maken voor mijn gezin.

Hoeveel zetels denk je realistisch te kunnen halen op 14 oktober? 14

Waarom wil je burgemeester worden? Burgemeester zijn, is voor mij geen job, wel een passie. Soms misschien vermoeiend maar omdat ik zoveel kan doen voor mijn stad is het vooral superboeiend.

Waar wil je extra in investeren? Veiligheid! In de lokale politie, in de brandweer maar ook in wijk- en buurtwerking. En wat verkeer betreft: in fietspaden!

Politiek is keuzes maken: waar ga je dan minder uitgeven? Door meer samen te werken met andere besturen en/of private partners kan bespaard worden zonder aan kwaliteit van dienstverlening in te boeten.

Stel dat je burgemeester mag zijn de komende zes jaar: wat zou eind 2018 het grootste compliment zijn dat men je kan geven? Ik krijg nu voortdurend het compliment: “Dendermonde is er echt op vooruit gegaan.” Dit mag niet stilvallen. Daarom wil ik dit compliment binnen zes jaar graag opnieuw horen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie