Search

Nacht van de Duisternis op 20 oktober

Dendermonde – Zaterdag 20 oktober organiseert de stad in samenwerking met Bond Beter Leefmilieu, preventie lichthinder en de Vereniging voor Sterrenkunde de ‘Nacht van de Duisternis’. Het stadsbestuur wil zo de problematiek rond lichthinder even in de schijnwerper plaatsen.

Voor deze editie wordt van vrijdag 19 oktober tot maandagmorgen 22 oktober de buitenverlichting van onder meer het stadhuis en de Brusselse Poort symbolisch gedoofd. “We zoeken de duisternis op in de Dendermondse binnenstad door ook de straatverlichting in de Galeidestraat, Paardentrapstraat, B. Portmanslaan en het Nieuw Kwartier van vrijdag tot maandag te doven. Licht heeft immers een belangrijke invloed op al wat er leeft op deze wereld én op onze energiefactuur. Door ecologisch en economisch om te springen met verlichting doen we dus niet alleen ons milieu maar ook onze gezondheid en onze portemonnee een groot plezier”, aldus het stadsbestuur in een mededeling.

Wil je de actie steunen? Doof dan ook bij je thuis de verlichting, tafel een keer gezellig bij kaarslicht en kom daarna naar de avondwandeling. Op zaterdag 20 oktober om 20 uur start een wandeling aan de Brusselse Forten. Tijdens deze wandeling kom je meer te weten over de sterrenbeelden aan ons firmament en de invloed van licht op fauna en flora.

In samenwerking met Andromeda, de vereniging voor sterrenkunde in de Denderstreek, zal het mogelijk zijn enkele hemellichamen van wat dichterbij te bekijken. Zelfs bij bewolkt weer zal het dit jaar mogelijk zijn om een blik op de sterren te werpen. Na de wandeling kan je genieten van een heerlijke kom verse soep. Deelname is gratis.

Meer informatie: duurzaamheid@dendermonde.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie