Search

Sint-Blasius meet je bloedsuikergehalte op de Wereld Diabetes Dag

Dendermonde – woensdag 14 november vindt de Wereld Diabetes Dag plaats. “Wereldwijd hebben meer dan 200 miljoen mensen diabetes mellitus of ‘suikerziekte’. In België alleen al is bij 350.000 mensen diabetes vastgesteld. Bovendien zijn er naar schatting nog 180.000 mensen die lijden onder deze ziekte, zonder het te weten. Diabetes is in volle opmars. Als de huidige tendens zich voortzet, wordt verwacht dat tegen 2030 één op de tien volwassen Belgen last zal hebben van deze chronische aandoening”, aldus Dominique Potteau, woordvoerder van het algemeen ziekenhuis Sint-Blasius.

Dit jaar ligt tijdens werelddiabetesdag de focus op het belang van preventie en daarom zal aan het onthaal van het ziekenhuis aan de Kroonveldlaan een informatiestand worden opgesteld. “Iedereen kan de infostand bezoeken. Wie wenst krijgt een vingerprik voor het bepalen van het suikergehalte in het bloed. Het diabetesteam is de hele dag beschikbaar voor alle vragen rond diabetes, preventie en voeding”, aldus Dominique Potteau.

De infostand is toegankelijk voor iedereen en is volkomen gratis. Reservatie vooraf is niet noodzakelijk. De stand is open tussen 8.30 en 17.00 uur.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie