“Imkeren is een fantastische hobby”

Appels – Imkersgilde De Vlijtige Bie, actief in Dendermonde en Aalst, organiseert vanaf 13 januari een cursus voor beginnende imkers. De cursus bestaat uit 11 lessen die plaatsvinden op zondagvoormiddag in het lokaal van de vereniging in Appels.

“Regelmatig verschijnen er alarmerende berichten in de media over bijensterfte. Er worden steeds drie oorzaken naar voren geschoven: de aantasting van onze bijen door de varroamijt en door virussen, de teloorgang van de bijenweide en het gebruik van pesticiden. Toch blijft imkeren een fantastische hobby en spelen onze honingbijen een belangrijke rol bij het in stand houden van de natuur en van onze land- en tuinbouw”, aldus secretaris-penningmeester Roger De Croock uit Dendermonde.

Het inschrijvingsgeld voor deze lessenreeks bedraagt 30 euro. Hiervoor krijgt elke cursist een degelijke uitleg door ervaren lesgevers, een overzichtelijke en kleurrijk geïllustreerde informatiemap, een drankje tijdens de pauze en een nieuwe vriendenkring. Het aantal cursisten is beperkt tot 24 personen.

Meer informatie: www.devlijtigebie.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie