Zoek

Auteur Dirk Meert signeert op ruilbeurs

Dendermonde – Dirk Meert signeert zijn werk “Aalst 1914-1918. Het leven in een stad onder Duitse bezetting” op 2 december tijdens de militaria ruilbeurs Hangar 42 in Dendermonde.

Bijna 100 jaar geleden brak de Eerste Wereldoorlog uit. Of zoals onze grootouders hem noemden: ‘De Groote Oorlog’. Ook Aalst werd vier jaar lang bezet door de Duitsers. En daar blijken we nog niet alles over te weten. Want wist jij dat er sprake was om in september 1914 de Denderoevers tussen Dendermonde en Geraardsbergen onder water te zetten? Het vervolg van de oorlog had er héél anders kunnen uitzien. Dirk Meert onderzocht gedurende jaren alle mogelijke bronnen en archiefstukken over W.O. I in Aalst. En dat levert meer dan merkwaardige resultaten op. In zijn boek vertelt hij het verhaal van een grote oorlog op lokale schaal.

Hangar 42 vindt plaats op 2 december van 8 tot 12 uur in zaal ’t Kloksken, Pijnderslaan 88.

Meer informatie: www.facebook.com/Hangar42Militaria

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie