Koren geven concert in Abdijkerk

Dendermonde – Zondag 2 december om 16 uur brengen Viva Voce en Capella Vocale in de Dendermonse Abdijkerk een concert met koormuziek uit de hoogromantiek. Sopraan Griet De Geyter is soliste, en Laure Dermaut bespeelt het orgel. Het geheel staat onder leiding van Mark Goossens.

Viva Voce werd in 1971 door Mark Goossens opgericht in de Sint-Jozefsparochie (Keur) te Dendermonde, en tot 1995 door hem gedirigeerd. In de voorbije 40 jaren groeide het stilaan uit tot een concertkoor, dat heel wat indrukwekkende uitvoeringen op zijn palmares heeft staan. In het verleden werd vaak samengewerkt met andere koren, onder meer met de Niederdeutsche Kantorei uit de Duitse partnerstad Nienburg.

De Capella Vocale is in het najaar van 1989 op initiatief van Mark Goossens te Dendermonde ontstaan, aanvankelijk als ad hoc ensemble in een concert met werk van de Dendermondse componist Servaes de Koninck. Sindsdien wordt elk jaar opnieuw ten minste één groots project uitgewerkt rond in hoofdzaak barokliteratuur, hoewel ook geregeld klassieke en romantische composities aan bod komen. Ook Capella Vocale heeft in Nienburg een partnerkoor gevonden, aan wie het trouwens zijn naam ontleend heeft.

Op 2 december nodigt Viva Voce zijn voormalige dirigent uit met diens huidig koor. Samen zullen ze met een zestigtal zangers op het podium staan in de Sint-Pieter- en Paulusabdij te Dendermonde. Met haar uitstekende akoestiek en het mooie Klaisorgel biedt de Abdijkerk een ideaal kader voor de muziek van Mendelssohn, Rheinberger en de 100 jaar geleden overleden Edgar Tinel. Daarnaast voert Capella Vocale ook werken uit in een kleinere bezetting. Laure Dermaut bespeelt het orgel en sopraan Griet De Geyter, ook al uit Dendermonde, is soliste.

Meer informatie en reservering: 052 22 31 14 of kaarten@viva-voce.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie