“Groeiende interesse voor ‘palmboom’ is minder geweten”

Dendermonde – Peter Rogiers stelt nog tot half december tentoon in Huis Van Winckel en Zaal ’t Sestich. ‘Coconut for Dendermonde’ maar dan in het meervoud.

“Peter Rogiers is geen onbekende in Dendermonde. Iedereen kent de palmboom die hij maakte voor de Grote Markt. Dat zijn werk sinds de plaatsing van die palmboom kon genieten van steeds groeiende internationale interesse is in Dendermonde minder geweten. Met deze tentoonstelling proberen we Peter Rogiers in Dendermonde meer te laten zijn dan één werk, meer ook dan palmbomen, meer dan sculpturen”, aldus cultuurcentrum Belgica in een mededeling. “De selectie die gemaakt werd, belicht de veelzijdigheid van het werk van Peter Rogiers. Figuren die al bijna iconen zijn in zijn werk, komen terug in andere materialen, vormen en dimensies.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord