Zoek

“Speelpleinwerking is een kerntaak van onze stad”

Grembergen – Jeugdschepen Marius Meremans liet gisteren weten dat volgend jaar in Grembergen speelpleinwerking zal worden aangeboden. “Het zijn oud-monitoren die dit opnieuw leven inblazen. We hebben al een paar keer samen gezeten, en ook heb ik vergaderd met dit nieuw speelplein en de Speelplaneet , waarbij ik een samenwerking tussen beiden aanmoedig en dit een goede zaak zou zijn voor de speelpleintoekomst in Dendermonde”, aldus Marius Meremans.

“Toen ik schepen werd was de speelpleinwerking in Grembergen al verleden tijd maar ik kan afsluiten met opnieuw een speelplein erbij, en dat is dankzij het enthousiasme van een aantal mensen in Grembergen. We hebben reeds stedelijke steun beloofd voor de opstart en we hopen dat dit initiatief kan doorgroeien.”

Stedelijke speelpleinen

Het is volgens Marius Meremans nodig dat de speelpleinwerking onder de vleugels van de stad komt. “Niettemin is het echt nodig dat deze speelpleinen stedelijk worden, waarbij ze natuurlijk onafhankelijk hun werking kunnen bepalen maar de stad moet hierin haar verantwoordelijkheid nemen zoals dit gebeurt in andere steden”, aldus Meremans. “Dit stond ook in het N-VA programma en we hopen dat de nieuwe ploeg hier oren naar heeft, willen we in de toekomst vermijden dat er opnieuw werkingen verdwijnen.”

Marius Meremans: “Een verhoging van de monitorenvergoeding dringt zich ook op, en een nieuwe speelpleinwerking brengt ook kosten met zich mee. We hopen dat de stad niet bespaart op jeugdwerking want het stimuleren van jeugdwerk én speelpleinwerking behoren echt tot de kerntaken van onze stad. Het is evident dat we elk positief initiatief vanuit de nieuwe bewindsploeg zullen ondersteunen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

  1. Als full time werkende mama van een zoontje van 5 (en wonende in Grembergen) kan ik dit initiatief enkel aanmoedigen. Zeker daar wij slechts over 1 wagen beschikken die mijn man nodig heeft voor zijn werk. Hierdoor ben ik verplicht om mij ofwel te voet, per fiets of openbaar vervoer te verplaatsen & is dit altijd een hele organisatie om mijn zoontje op tijd op de opvang te krijgen (in Hamme) en zelf ook op tijd op mijn werk te geraken (ook in Hamme). Gooi er dan nog eens bij dat er eind september sprake is van een 2de kindje en dan zal het helemaal hectisch worden.

    Mijn steun hebben jullie dus zeker & vast!

Geef een reactie