Zoek

Gedichtendag in Dendermonde op 30 en 31 januari

Dendermonde – Ter gelegenheid van de gedichtendag op 31 januari 2013 biedt Dendermonde verschillende programma’s aan verspreid over twee dagen. Deze worden aangeboden door CC Belgica, de openbare bibliotheek en SAMWD (Stedelijke Academie Muziek Woord en Dans).

Op woensdag 30 januari om 15u kan je in CC Belgica gaan kijken naar de familievoorstelling ‘Als de bomen straks gaan rijden’. Tijdens dit poëzieprogramma toveren 2 acteurs gedichten om tot verzen om te stotteren, briefjes om te zoenen, liedjes om te huilen, grappen om dood te vallen, verhalen om te huiveren en alles daartussenin. Dat doen ze enkel met de stem van de cello, het instrument van de stem en veel fantasie.
Ook op woensdag kan je van 16u tot 18u in de openbare bibliotheek in de kerkstraat terecht voor een gedichtenfestijn met een creatief bad. Om 19u brengen de leerlingen van SAMWD Dendermonde ‘k heb menig blom voor u’. De dag wordt afgesloten om 20u met poëzie door Michael Vandebril en Lies van Gasse.

Gedichtendag

Op gedichtendag zelf (donderdag 31 januari) kan je van 12u tot 13u naar de lunchlezing van Miriam van Hee. Zij zal voorlezen uit haar eigen werk en won al verschillende prijzen. Om 19u is er opnieuw een voorstelling van SAMWD van ‘k heb menig blom voor u’. Gedichtendag wordt dan echt afgesloten om 20u met vernissage van ‘stil is alles wat was’ door Raoul Verstraeten, deze vernissage wordt ook ondersteund door SAMWD.

Meer info kan je vinden op www.ccbelgica.be of door te mailen naar de organisaties: bibliotheek@dendermonde.be, samwd@dendermonde.be, info@ccbelgica.be.

Opgelet, reservatie is soms verplicht!

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie