Ijsberenfestival op 10 februari

Dendermonde – Het 35ste Ijsberenfestival vindt plaats op zondag 10 februari om 10.15 uur in de vijver naast het zwembad Olympos in Dendermonde.

“De talrijke ijsberen uit Dendermonde die aan dit zwemfeest deelnemen, hebben de weermakers reeds aangeschreven om toch voor een beetje vrieskoude te zorgen en daar hebben wij de laatste tijd toch geen nood aan gehad. Het zal dan ook voor de te verwachten talrijke toeschouwers meer ontzag opwekken de zwemmers van alle clubs in het koude water te zien duiken om hun meters te zwemmen”, aldus secretaris Peter Van Doorsselaer.

“De grootste zorg is de vijver ijsvrij houden, want tijdens een wedstrijd mag er geen ijs meer aanwezig zijn omwille van de veiligheid. We willen geen scenario meemaken zoals vorig jaar dat we de wedstrijd noodgedwongen moesten uitstellen naar een latere datum omdat er pakken ijs op het water lagen.”

Peter Van Doorsselaer: “Dit jaar vieren we dan nog eens dubbelfeest want het is ons 35ste ijsberenfestival en bovendien bestaan we nog eens 40 jaar op de kop toe. De geschiedenis van onze club gaat terug tot 1973. Toen namen enkele moedigen de beslissing om de Dendermondse Ijsberen te stichten na een kleine uitdaging. Nu 40 jaar later bestaan de Dendermondse Ijsberen nog steeds en is de zwemvijver naast zwembad Olympos nog steevast de uitvalbasis voor de ijsberen”.

De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord