Mardi Gras Night op 12 februari

Mardi Gras Night in Dendermonde

Dendermonde – Wie New Orleans zegt, zegt Mardi Gras. Vorig jaar organiseerde Second Line voor de eerste keer een heuse ‘Mardi Gras Week’ in de Honky Tonk Jazzbunker. Het werd een carnavaleske, maar muzikale vierdaagse die geheel in het teken stond van het welbekende vastenavondfeest in Louisiana. Op dinsdag 12 februari viert men opnieuw ‘Mardi Gras’ in de jazzbunker.

“Deze jaargang wordt de formule iets aangepast. We halen dus opnieuw onze feestneus uit de kast en ‘den Bunker’ wordt omgetoverd tot een keet die net zo goed te midden van het feestgedruis van Bourbon Street zou kunnen liggen. De onweerstaanbare Mardi Grasritmes van Professor Longhair en de Dirty Dozen Brass Band vullen opnieuw ons bunkergewelf en op het podium werd niemand minder dan de uiterst sympathieke en tevens zeer getalenteerde Willy De Vleeschouwer gevraagd om een funky band mee te brengen die ons ‘Mardi Gras Ball’ compleet maakt”, aldus Jonathan Heuvinck van Second Line.

“Ambiancemakers van dienst worden de jongens van de Maxwell Street Blues Band, met naast Willy enkele gevierde namen uit de Belgische blues scène. De band brengt alvast een aanstekelijke mix van Chicago Blues en New Orleans funk en mocht vorig jaar nog hun 30-jarig bestaan vieren in de Banana Peel Blues Club in Ruiselede.”

Mardi Gras Night 2013 vindt plaats op dinsdag 12 februari om 20 uur in de Honky Tonk Jazzbunker aan de Leopold II-laan in Dendermonde. De toegang bedraagt 5 euro (verkleed) en 7 euro (niet-verkleed).

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord