Zoek

N-VA wil mensen met beperkt budget een vrijetijdsaanbod doen

Dendermonde – Mensen met een beperkt inkomen kunnen dankzij het vrijetijds- en reisbureau ‘Rap op Stap’ toch genieten van het grote aanbod aan sport, cultuur en reizen. ‘Rap op Stap’ geeft advies en regelt hun boeking bij het Steunpunt Vakantieparticipatie en lokale aanbieders van sport, cultuur en vrije tijd.

Binnenkort wordt in Lokeren een Rap op Stap-kantoor geopend en Vlaams volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid Marius Meremans wil ook graag in Dendermonde een filiaal hebben.

“Het is de bedoeling dat dit initiatief zich ook vestigt in andere delen van Vlaanderen en zeker in Oost-Vlaanderen. Rap op Stap zorgt er immers voor dat deze doelgroep wordt bereikt, zonder stigmatiserend of betuttelend te werken. Niettemin blijft de steun van de lokale overheid hierbij cruciaal, de lokale OCMW’s moeten hierbij hun rol opnemen“, aldus Marius Meremans .

“Ook voor Dendermonde kan een dergelijk initiatief een meerwaarde betekenen, het lokale OCMW kan hierbij een coördinerende rol spelen in samenwerking met de lokale sociale organisaties . Niet iedereen in onze stad heeft de mogelijkheden om te genieten van ontspannende activiteiten, vaak speelt het inkomen hierin een bepalende rol. De N-VA-OCMW-mandatarissen zullen deze materie zeker aankaarten op een komende raad.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie