Dender Eagles helpt jeugdbeweging spandoek in de lucht te krijgen

Dendermonde – Modelvliegclub Dender Eagles heeft de Vlassenbroekse Chiro Ommekaar op een erg originele manier geholpen punten te verzamelen in het kader van een ludieke wedstrijd.

Het modelvliegtuig van Leon Van Riet trok afgelopen zaterdagnamiddag in volle vlucht – wat niet gemakkelijk is – een spandoek met als opschrift “Als je ‘tmij vraagt: Chiro” de lucht in. Met deze actie verdiende de chirogroep extra punten voor het nationale Chirospel waar het in de tussenstand op de vierde plaats prijkt .

“Als we in de finale komen, maken we kans op tickets voor Krinkel, een groots nationaal kamp op het einde van augustus. Eén van onze opdrachten was een vliegtuig te vinden dat een spandoek door de lucht wou trekken. Via onze volwassenenafdeling kwamen we bij de Dender Eagles terecht. Zij wilden dit doen met een elektrische aangedreven modelvliegtuig”, vertelt Ruben Van Den Eede van Chiro Ommekaar.

“Het is niet de eerste keer dat ik een dergelijke stunt doe”, zegt Leon Van Riet van Dender Eagles en piloot van dienst van op de grond.

Speciale constructie

Op de start- en landingsbaan van Dender Eagles stond een kleine constructie van 2 bamboestokken met daartussen het touw gespannen waaraan de spandoek was bevestigd.

Met een ingenieus ingebouwd systeem klikte op een bepaald ogenblik een drietandhaak uit het vliegtuig om er dan in de vlucht de spandoek mee te kunnen oppikken. Drie pogingen moest Leon ondernemen en pas bij de vierde overvlucht kon hij het spandoek aanpikken en meenemen in de lucht.

“Het vliegtuig kan zo een tiental minuten vliegen voor de batterij leeg is en het moet landen.
Net daarvoor werpt het eerst zijn spandoek af”, aldus Leon.

Leon vliegt al een 35-tal jaar en is al 30 jaar bestuurslid van Dender Eagles. “Ik heb dit met heel veel plezier voor de Vlassenbroekse Chiro gedaan en hoop dat ze in hun wedstrijd hoog mogen eindigen”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Ros Beiaard souvernierposter via Editie

Het hart van de Dendermondenaren klopt voor ‘ons peirt’. Ook dat van Editie, waarvan de redactieploeg de Ros Beiaardommegang op de voet

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord