Terrorisme en terreur door de bril van theatergroep Skagen

Dendermonde – In 1984 staat het land in rep en roer. De Cellules Communistes Combattantes (CCC) plegen bomaanslagen op politieke en kapitalistische doelwitten. De bedoeling is de staat en de economie te ontwrichten. Bij al hun acties probeert de CCC burgerslachtoffers te vermijden, maar dat lukt niet. In 1985 verliezen 2 brandweermannen het leven.

Tegen de achtergrond van de huidige economische crisis en de gemediatiseerde wereld van vandaag blikt het theatergezelschap Skagen terug op leven en werk van de CCC en mixt het feiten, leugens als fantasie door elkaar.

Het stuk ‘De vette jaren zijn voorbij’, gebaseerd op documentair materiaal rond de Cellules Communistes Combattantes, wordt opgevoerd op 7 maart in cultuurcentrum Belgica.

Meer informatie: www.ccbelgica.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord