Zoek

Jong N-VA houdt ludieke actie aan Bastion V

Dendermonde – Jong N-VA houdt morgen – donderdag 14 maart om 18 uur – een ludieke actie aan Bastion V. “Hiermee vragen we aandacht voor de invulling van de vrijgekomen tubes in het bastion. Tegelijk willen we onze visie op de herwaardering van de forten kracht bijzetten”, aldus initiatiefnemers Giel Van Medegael, Klaas De Smedt en Laurent Mariën.

“Wat aangehaald werd in ons verkiezingsprogramma zijn geen luchtkastelen maar kan rekenen op een breed draagvlak in onze stad. Zowel de Jeugdraad als City Sounds hebben voorstellen rond de invulling van Bastion V. De scouts hebben knap werk geleverd met de opfrissing van de ZEP, maar de gehele site is zeer dringend toe aan een transformatie naar een aantrekkelijk en hip stuk Dendermonde.”

Bastion V zou voor Jong N-VA “een polyvalente site voor jongerencultuur, met respect voor het erfgoed en de omwonenden” kunnen worden. “Er is nood aan repetitieruimte voor jonge bands. De ruimte kan eveneens gebruikt worden voor concerten, fuiven en tentoonstellingen. Wij mikken daarbij niet op zware infrastructurele ingrepen. De functies die wij voor ogen hebben kunnen snel gerealiseerd worden”, meldt Jong N-VA.

“Op dit ogenblik werkt minister Geert Bourgeois (N-VA) aan een nieuw erfgoeddecreet, waaraan ook premies en subsidies gebonden zijn. Dendermonde kan een echte erfgoedstad worden. Maar dan is er een totaalvisie nodig over de toekomst van onze tientallen militaire erfgoedmonumenten. Wij roepen dan ook alle politici, het stadsbestuur en de verenigingen uit het middenveld op om hier samen werk van te maken.”

Giel Van Medegael, Klaas De Smedt en Laurent Mariën vinden de herdenking van de Grote Oorlog volgend jaar een geschikt startsein. “Wij staan uiteraard achter de herdenking, maar het zou flauw zijn om het militaire verleden van Dendermonde bij tijdelijke herdenkingen te benadrukken, en tegelijk de tastbare restanten van dat verleden te laten vergaan”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie