Search

Stop de Tijd in het Scheepvaartmuseum

Baasrode – Op 31 december 1986 stopte de tijd voor de werklui van de scheepswerven in Baasrode. De laatste werf werd gesloten en de werklui gingen weg alsof ze de volgende werkdag terug zouden komen. In het atelier Van Praet staan de installaties er nog alsof het nog steeds 31 december 1986 is.

Op zondag 21 april om 10 uur zet het Scheepvaartmuseum Baasrode in het kader van de Erfgoeddag zijn deuren open. Je kan er wandelen doorheen de site of aansluiten bij een rondleiding met een van de gidsen. Historicus Bart De Bondt kent de lokale geschiedenis heel grondig. Tijdens een boeiende lezing vertelt Bart over het Baasrode toen de tijd stil stond.

Verder is er ook de thematentoonstelling ‘In het zog van Boelwerf’. Of hoe de tijd is gestopt in Temse. En om de ‘Stop de Tijd’-sfeer volledig te maken is er ook nog een huifkar. Zo kan je pendelen tussen het Scheepvaartmuseum en de stoomtrein.

Het museum is open van 10 tot 18 uur. De inkom is gratis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie