Zoek

Geen afvaltoerisme meer in Lebbeke

Lebbeke – Na Wichelen en Dendermonde is Lebbeke de derde gemeente waar intercommunale Verko zijn containerpark laat uitrusten met apparatuur om de identiteitscontrole en registratie en betaling van afvalfracties te automatiseren. Met dit nieuwe systeem is ook Lebbeke klaar voor de strijd tegen afvaltoerisme.

Vanaf 2 mei zal ook elke Lebbekenaar bij het bezoek aan het containerpark zich verplicht dienen aan te melden met de identiteitskaart. Tot nu toe gebeurden de toegangscontroles steekproefsgewijs en was het dus niet uit te sluiten dat inwoners van andere gemeenten het containerpark in Lebbeke bezochten, omdat ze er bijvoorbeeld minder moeten betalen dan in de eigen gemeente.

Kris Verwaeren, algemeen directeur Verko: “Sinds de start van de automatisering op het containerpark in Wichelen begin dit jaar stellen we vast dat we bijna zeven procent van de bezoekers moesten weigeren, omdat ze geen inwoner waren van de gemeente. Het project loont dus zeker en vast in de strijd tegen afvaltoerisme.”

In de loop van dit jaar zal Verko ook nog de containerparken in Hamme, Wetteren, Laarne, Berlare, Melle en Buggenhout automatiseren.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie