Zoek

Opnieuw verkeer tussen Franz Courtensstraat en Veerstraat vanaf 1 mei

Dendermonde – De stad laat weten dat vanaf 1 mei opnieuw verkeer mogelijk is tussen de Franz Courtensstraat en de Veerstraat. “De werken voor de bouw van de nieuwe Bogaerdbrug vorderen continu. De grondwerken aan de kant van de Veerstraat zijn intussen afgerond. Daardoor is het mogelijk om de doorgang tussen de Franz Courtensstraat en de Veerstraat opnieuw vrij te geven. In de week van 22 aprilzal de stad de nodige asfalteringswerken uitvoeren en aanpassingen aanbrengen aan de signalisatie om verkeer er opnieuw mogelijk te maken”, aldus een mededeling. “Tegen uiterlijk 1 mei zal de verkeerslink Franz Courtensstraat-Veerstraat opnieuw opengesteld worden voor alle verkeer.”

“In de Veerstraat is opnieuw eenrichtingsverkeer van toepassing zodat hier de verkeerssituatie ontstaat van vóór de werken. Hierbij zullen fietsers en bromfietsers klasse A in twee richtingen kunnen rijden. Tweerichtingsverkeer wordt niet behouden omdat de wegbreedte ter hoogte van de werf te smal zal zijn om veilig tweerichtingsverkeer mogelijk te maken. Keren in de Veerstraat wordt omwille van veiligheidsredenenen niet toegelaten. Het tijdelijke parkeerverbod in de Veerstraat ter hoogte van het kruispunt wordt wel behouden zodat ook vrachtverkeer hier gemakkelijk de bocht kan nemen.”

“De Franz Courtensstraat is niet langer een doodlopende straat. Alle verkeer mag doorrijden richting Veerstraat. Het tweerichtingsverkeer in de Franz Courtensstraat wordt behouden dus het is eveneens toegelaten rechtsomkeer te maken om via Kerkstraat en Gentsesteenweg de stad te verlaten. Het parkeerverbod op de laatste 3 parkeerplaatsen in de Franz Courtensstraat blijft gelden om eventuele keerbewegingen mogelijk te maken.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie