Zoek

Barry Callebaut helpt cacaoboeren in Ivoorkust met unieke educatieproject

Lebbeke – Barry Callebaut onthulde deze week zijn eerste Cocoa Horizons Truck, een unieke mobiele opleidingseenheid die het eerste jaar 10.000 cacaoboeren zal helpen.

De truck, een multifunctionele mobiele eenheid op zonne-energie, werd gebouwd in België en wordt nu verscheept naar Ivoorkust waar hij vanaf juli door de cacaogebieden zal reizen. De Cocoa Horizons Truck is een proefproject dat past in Barry Callebaut’s plan om zwaarder in te zetten op het Quality Partner Program (QPP) voor cacaoboeren dat integraal deel uitmaakt van het Cocoa Horizons-duurzaamheidsinitiatief, een tienjarenprogramma opgestart door het bedrijf.

Tot het team aan boord van de truck behoren eigen opleidingsdeskundigen van Barry Callebaut. Afhankelijk van de behoeften in elke gemeenschap zal ook een verpleegkundige en een leerkracht meereizen met de truck om basisgezondheidszorg zoals vaccinatieprogramma’s te voorzien en om onderwijs te geven.

Hervé Beerens, verantwoordelijk voor het Cocoa Horizons Truck-project, zegt over het unieke opleidingsconcept: “Omdat veel cacaoboeren niet kunnen lezen, vinden de opleidingen plaats in de vorm van theatersketches, waarbij de truck als podium wordt gebruikt. Deze vorm van entertainend opleiden is erg doeltreffend en zal de kenniskloof helpen dichten die deze boeren hebben op het vlak van goede landbouwpraktijken.”

“In het kader van onze Cocoa Horizons-activiteiten zijn al meer dan 50 Barry Callebaut-werknemers actief in Ivoorkust om rechtstreeks samen te werken met meer dan 30.000 landbouwers”, zegt Nicholas Camu, Barry Callebaut Group Manager Cocoa Horizons.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie