Wushu Cup houdt halt in Dendermonde

Vandaag vond in de sporthal van Sint-Gillis de ‘Open Flanders Wushu Cup’ plaats. In 2007 ging de Cup al eens eerder door in Sint-Gillis. De ‘Wushu cup’ bestaat uit een jeugdkampioenschap dat deze voormiddag plaatsvond. Het kampioenschap voor volwassenen speelde zich af in de namiddag. Tussendoor kon je ook kijken naar het Belgisch kampioenschap Wushu voor de jeugd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om negen uur deze ochtend begon de jeugd aan hun ‘Open Flanders Wushu Cup’ in de sporthal van Sint-Gillis. ‘Wushu’ staat eigenlijk voor de verzamelnaam van alle Chinese krijgskunsten die meer dan 3000 jaar oud zijn. Bij ons staat Wushu beter bekend als Kung Fu, wat eigenlijk een verkeerde benaming is. Op deze cup waren drie verschillende disciplines te volgen namelijk Taolu, San Shou en Taijiquan. De jeugd sloot hun tornooi af omstreeks twaalf uur en kregen hun medaille overhandigd door niemand minder dan judoka Ilse Heylen. Omstreeks 13:00 uur kon je kijken naar de officiële opening van het tornooi. Een spetterende show kondigde heel wat spetterende gevechten en bewegingen aan.

Medailles

Na de gevechten en de schijngevechten was het tijd om de winnaars te belonen. Rond 18:00 uur werden de medailles voor de volwassenen uitgereikt. Moegestreden maar voldaan keerden de deelnemers terug naar huis. De organisatie van de ‘Open Flanders Wushu Cup’ hoopt in de toekomst het evenement één maal om de twee jaar te laten plaatsvinden hier in Dendermonde.

 

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord