Search

Solidariteitscomité sluit acties af met benefietconcert

Sint-Gillis – Na een verwoestende brand verloren drie gezinnen in de Jasmijnenlaan hun woning en hele hebben en houden. De buurt reageerde meteen en zette acties op om geld in te zamelen en te helpen waar nodig. De feestelijke afsluiting van “Solidariteitsactie Jasmijnenlaan” vindt plaats op 4 mei in de Sint-Egidiuskerk in Sint-Gillis. Het DSO Ensemble onder leiding van dirigent Paul Lauwers brengt er een licht klassiek concert. De opbrengst gaat naar de slachtoffers van de brand.

Aan het concert werd een tekenwedstrijd verbonden. “Met het onderwerp ‘Help het brandt’ wilden we kinderen toch min of meer bewust maken van het risico dat spelen met vuur inhoudt”, vertelt Hilde Gilen, voorzitter van het Dendermonds Symfonisch Orkest. “Alle lagere scholen in Sint-Gillis waren meteen bereid mee te werken aan de wedstrijd.”

Er werden per leeftijdsgroep 12 winnaars – 4 per school – gekozen door een jury met aan het hoofd auteur Claire Van den Abbeele. Het goede nieuws is dat elk kind dat een tekening maakte, wordt beloond met een bon van Meirdam Sport. De winnende tekeningen worden op 4 mei vanaf 18 uur tentoongesteld in de Sint-Egiduskerk.

Een kaartje voor het concert kost slechts 5 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis. Het afsluitende benefietconcert wordt mogelijk gemaakt door Selexion, Meirdam Sport, Belfius Bank, Bakkerij Willems, Davidsfonds, de stad Dendermonde en het provinciebestuur.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie