“Stadscentrum opnieuw goed bereikbaar”

Dendermonde – De bouw van de nieuwe Bogaerdbrug verloopt voorspoedig. “Vanaf midden juni wordt de werfzone kleiner waardoor het mogelijk is om de verkeerssituatie grotendeels te normaliseren”, meldt het stadsbestuur. “In de week van 17 juni zal de stad de nodige asfalteringswerken uitvoeren en aanpassingen aanbrengen aan de signalisatie om er opnieuw verkeer mogelijk te maken.”

Tegen uiterlijk 24 juni zal het kruispunt Kasteelstraat-Veerstraat terug opengesteld worden voor alle verkeer waarbij in de Kasteelstraat en in de Veerstraat opnieuw eenrichtingsverkeer wordt voorzien zoals voor de start van de werken. Fietsers en bromfietsers klasse A mogen in beide richtingen rijden.

Op de tijdelijke weg over de parking Gedempte Dender wordt alle verkeer in twee richtingen toegelaten. De verkeerslink Bogaerdstraat naar de Werf en Koningin Astridlaan kan niet worden opengesteld, maar blijft wel voor voetgangers en fietsers toegankelijk. Sinds 12 juni kunnen voetgangers en fietsers ook gebruikmaken via een brug over de Dender tussen Werf en de Franz Courtensstraat.

“Door deze circulatiewijzigingen en de aanleg van de voetgangersbrug is Dendermonde centrum opnieuw goed bereikbaar. Wat natuurlijk ook betekent dat mensen gemakkelijker en sneller hun aankopen en boodschappen kunnen doen bij de Dendermondse handelaars. Met de solden in aantocht staan hun deuren natuurlijk wagenwijd open om iedereen op een aangename manier te verwelkomen”, aldus de stad.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord