“Het stationsgebouw in Schoonaarde verdient beter”

Schoonaarde – Gemeenteraadslid Tomas Roggeman (N-VA) vraagt de stad het leegstaande stationsgebouw in Schoonaarde van de ondergang te redden.

“De NMBS verzegelde het stationsgebouw met lokettenhal in juli 2004. Sindsdien wordt het niet meer gebruikt, waardoor verval stilaan intreedt. De houten deuren versplinteren, onkruid en klimplanten rukken op. Om al negen jaar leeg te staan, is het station in redelijke staat. Maar het is zinloos om pas in te grijpen wanneer het gebouw werkelijk gaat verkrotten. Dan zijn er alleen meer kosten aan. Dit is één van de belangrijkste toegangspoorten tot Schoonaarde. Daarom verdient de locatie beter”, mailt Tomas Roggeman.

“De NMBS liet vroeger al verstaan dat een heropening van de loketten geen optie is. Dat men niet meer wil investeren in lokale dienstverlening is spijtig. Maar dat betekent niet dat men de infrastructuur moet laten verloederen”

Tomas Roggeman vindt dat het stadsbestuur er bij de eigenaar, NMBS Holding, moet op aandringen het probleem op te lossen.

“Als de Holding dit beschermde stationsgebouw niet meer wil gebruiken, waarom doen ze het dan niet van de hand? In Vlaanderen worden verschillende kleine stations verkocht of in erfpacht gegeven. Zij krijgen een nieuw leven als privéwoningen of voor publieke voorzieningen. Dit moet in Schoonaarde ook kunnen, met behoud van de parkeerplaatsen. Laat ons nu een oplossing zoeken. Het kan het aanzicht van het dorp alleen maar verbeteren. Bij navraag blijkt dat de NMBS Holding alvast niet afkerig staat tegenover een afstand van het gebouw”, laat Tomas Roggeman weten.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord