Korfbalclub ontvangt team uit Mongolië op jaarlijks tornooi

Appels – Appels Korfbalclub organiseert op 17 en 18 augustus zijn 17de Internationaal Ros Beiaardtornooi op zijn terrein aan de sporthal van Appels.

Het tornooi vond voor de eerste keer plaats in 1990 naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de club én de verhuis naar een splinternieuwe accommodatie op het gemeentelijke sportcomplex in Appels.

Het ‘Eurotornooi’ was geboren en werd eerst tweejaarlijks en vanaf 2003 jaarlijks georganiseerd. Appels Korfbalclub ontving doorheen de jaren teams uit Frankrijk, Duitsland, Nederland, Groot Brittannië, Portugal, Spanje, Luxemburg, Hongarije en Slowakije.

In 2000 gaf de gemeenteraad de club de toelating om de naam van het tornooi te veranderen in ‘Internationaal Ros Beiaardtornooi’.

Op 17 en 18 augustus organiseert de sportvereniging de 17de editie van dit unieke korfbalevenement en is er zelfs in geslaagd een team uit Mongolië op de affiche te plaatsen.

—-

De deelnemende teams zijn:

Ago Aalst A (BEL)
Appels A (BEL)
Appels B (BEL)
Bec Korfball Club (GBR)
Boechout A (BEL)
Boechout B (BEL)
Boutersem (BEL)
Ege Univerity (TUR)
KCOV A (BEL)
KCOV B (BEL)
KK Nitra (SVK)
Korfbal Vallparadis (ESP)
Kwik 3 (BEL)
Mongolian Korfball (MNG)
Pasarkoy Univerity (TUR)
University of East Anglia Korfball (GBR)
Vos Reinaert (BEL)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord