Dendermondse carnvalisten in de bres voor Aalsterse carnavalgroep

Dendermonde – Het is al langer geweten dat carnavalisten het hart op de juiste plek hebben, ook de Dendermondse carnavalisten! “Onlangs heeft het nieuws ons bereikt, dat de Aalsterse carnavalgroep Geloeif mè Goed moet opdraaien voor een kost van 1.500.000 euro omwille van een brand negen jaar geleden. Toen is ’s nachts hun tractor door een kortsluiting in brand gevlogen met de gevolgen die we nu kennen”, aldus Pascal Putteman.

De verzekeringsmaatschappij komt niet tussen en dat betekent dat de kosten voor rekening van de carnavalgroep zijn. “Dit betekent dat de 30 toenmalige leden elk 50.000 euro moeten ophoesten”, aldus Pascal. “We mogen dan wel van Dendermonde zijn en we mogen onszelf veel beter vinden dan hen, inclusief het feit dat ons Ros Beiaard ‘hét’ paard is en dat van hun slechts een ezel is die ajuin kakt… Dit mogen we niet links laten liggen.”

De Dendermondse carnavalverenigingen organiseren op zondag 22 september in de Hemelstraat op het terrein aan het Olympos aan de Leopold II-laan een benefietevenement. Op het programma staan optredens en andere activiteiten. Er is doorlopend een rommelmarkt voor iedereen. De toegang is gratis. De opbrengst gaat naar de carnavalgroep Geloeif mè Goed.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Eén reactie

Geef een antwoord