Rugby Dendermonde speelt Europees

Dendermonde – Vier Belgische rugbyteam waaronder Dendermonde nemen deel aan de North Sea Cup, een regionale competitie met ploegen uit ons land, Nederland en Duitsland.

“Terwijl de Britse en Franse teams nog altijd onderhandelen over de organisatie van de Heineken Cup en de Amlin Cup 2013-2014, de Europese competities waarin de beste professionele teams het tegen elkaar opnemen, hebben de Belgische, Nederlandse en Duitse federaties hun samenwerking in verband met de organisatie van het North Sea Cup 2013-2014 gewoon verder”, meldt Kris Vandamme van Rugbyclub Dendermonde.

“Op die manier willen ze hun beste spelers en competitieploegen de kans geven om te blijven groeien door het spelen van wedstrijden op een beduidend hoger niveau dan de meeste wedstrijden in hun respectieve nationale kampioenschappen.”

“De finale wordt misschien wel in Dendermonde gespeeld”

De North Sea Cup is een regionale Europese competitie, opgericht in 2011, en ze groepeert de beste Nederlandse, Duitse en Belgische teams en/of selecties. In het seizoen 2011-2012 versloeg Frankfurt thuis Heidelberg, en in 2012-2013 haalde Heidelberg het in de finale tegen Bosvoorde, in Amsterdam.

Kris Vandamme: “De eigenlijke finale van de NSC zal op 29 mei 2013 in België worden gespeeld, misschien wel in Dendermonde, waar de installaties voor de Flanders Open Rugby reeds voor een deel beschikbaar zullen zijn. Op termijn zou deze competitie moeten kunnen uitgroeien tot een echt kampioenschap, waarin Belgische, Duitse en Nederlandse ploegen en/of selecties (model van de Celtic League) strijden voor een of twee plaatsjes in de Amlin Cup, of in een andere echte Europese topcompetitie.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Eén reactie

Geef een antwoord