Badmintonclub Drive ontvangt spelers uit binnen- en buitenland

Dendermonde – Badmintonclub Drive organiseert dit weekend, op zaterdag 5 en zondag 6 oktober, haar internationaal badmintontornooi. Dat is dit jaar aan de 23ste editie toe.

Drive ontvangt daarvoor meer dan vijfhonderd badmintonspelers uit binnen- en buitenland. Daarmee is dit tornooi één van de grootste uit België. De deelnemers komen, naast België, uit Nederland, Groot-Britanië en Pakistan. In totaal worden over twee dagen meer dan zeshonderd wedstrijden gespeeld. De finales vinden zondag plaats. De prijzenpot voor de spelers is niet min. In totaal wordt er meer dan 7.500 euro uitgedeeld.

Voor Drive BC is dit tornooi één van de hoogtepunten van het sportseizoen. De club bestaat ondertussen 32 jaar en heeft ongeveer 320 leden. Ongeveer de helft ervan zijn jeugdspelers. “De club telt zowel recreatieve als competitiespelers”, zegt voorzitter Steve De Ridder. “In de competitie zijn we niet meteen de club die op hoog niveau speelt, maar met dit tornooi trekken we wel spelers die dat wel doen. Vandaar dat dit gebeuren ons sportief hoogtepunt van het jaar is.”

Drive kent al lang een traditie van jaarlijkse tornooien, maar dat werd zes jaar geleden in een nieuw jasje gestopt, met een nieuw elan. Aanleiding was de opening van de nieuwe sporthal van Sint-Gillis-Dendermonde. Drive besliste toen haar tornooi nieuw leven in te blazen en meteen de internationale toer op te gaan. “Vanaf het begin werd beslist tot tornooi zo groot mogelijk uit te bouwen”, zegt De Ridder. “Met succes. En we hebben nog ambities. Zo plannen we in januari voor het eerst een PBO Jeugdcup. Ook hiermee hebben we de bedoeling om dit gebeuren uit te bouwen tot iets groots.”

De deelnemers aan het werk zien tijdens het internationaal badmintontornooi kan al vanaf vrijdag 4 oktober. De eerste wedstrijden starten die dag al om 19.30 uur. Zowel op zaterdag 5 oktober als op zondag 6 oktober starten de wedstrijden vanaf 9 uur. De finales wordt verwacht rond 14.30 uur op zondag. Iedereen kan in de sporthal van Sint-Gillis-Dendermonde , Van Langenhovestraat, terecht. De toegang is gratis.

Meer info: www.drivebc.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord