Zoek

Dendermonde gaststad voor Vlaamse Judokampioenschappen

Dendermonde – De Vlaamse Judofederatie (VJF) organiseert op zaterdag 19 oktober in samenwerking met Judoclub Yawara Kwai uit Appels voor de eerste keer de Vlaamse Judokampioenschappen voor senioren in het sportcomplex van Sint-Gillis-Dendermonde. In het voorjaar 2014 zullen ook de jongere judoka’s het sportcomplex twee dagen inpalmen voor hun Vlaamse kampioenschappen.

In elke Vlaamse provincie streden in het weekend van 5 en 6 oktober honderden judoka’s stevig voor de provinciale titels. Een 200-tal van hen haalden een medaille in de zeven dames- en herencategorieën van de senioren. De medaillewinnaars zijn meteen ook geselecteerd voor het Vlaams Kampioenschap judo 21+, dat op 19 oktober 2013 voor de eerste keer doorgaat in de Sporthal van Sint-Gillis-Dendermonde. “De sporthal biedt alle faciliteiten die nodig zijn om Vlaams Kampioenschap in goede banen te leiden en ook de ligging van Dendermonde is één van de grote troeven,” stelt Bram Van Elsen van VJF. “De plaatselijke judoclub Yawara Kwai staat met een groot team van vrijwilligers mee in voor de organisatie van het kampioenschap. Bovendien kunnen we rekenen op de steun van de stad Dendermonde en de provincie Oost-Vlaanderen. Het belooft een schitterende dag te worden met Vlaams topjudo!”

“Elk kampioenschap – of het nu Vlaams, Belgisch, Europees of mondiaal is – brengt altijd veel sportlui naar Dendermonde,” reageert Dendermonds burgemeester Piet Buyse (CD&V). “Dat zet onze stad sterker op de (judo)sportkaart! Ik wil de plaatselijke club Yawara Kwai en de organisatoren van het Vlaams Judokampioenschap feliciteren met dit initiatief. En ik bedank hen omdat zij bijdragen tot de sportieve uitstraling van onze stad!”

Ook Dendermonds schepen van sport Carine Verhelst (sp.a) vindt het een grote eer voor de stad dat zij de Vlaamse kampioenschappen mag verwelkomen. “Judoclub Yawara Kwai heeft in het verleden al bewezen dat ze kampioenschappen kan organiseren. We zijn blij dat ze nu ook de Vlaamse topjudoka’s naar onze prachtige sportsite in Sint-Gillis-Dendermonde halen. Ik wens de club dan ook veel succes met dit sportieve initiatief.”

“Het is dankzij onze trainer Bob Mannaert dat we de topjudoka’s hier verwelkomen”, legt voorzitter Raf Moortgat uit. “Hij volgde de voorbije jaren verschillende bijscholingen en schopte het zelfs tot nationaal scheidsrechter. Op deze manier raakte hij ook betrokken bij het WOC of wedstrijdorganisatiecomité van de VJF. Toen hij tijdens de vergaderingen opving dat er een nieuwe locatie gezocht werd voor de Vlaamse kampioenschappen, dacht hij aan de sporthal van Sint-Gillis-Dendermonde.”

Wie graag de judowedstrijden wil meemaken, kan op zaterdag 19 oktober in het sportcomplex aan de Van Langenhovestraat komen supporteren. De dames starten om 10u00 en de heren volgen hierop aansluitend.

“Het is heel handig dat het kampioenschap zo dicht in de buurt is”, reageert Oost-Vlaams kampioene Sofie De Saedelaere uit Berlare, zij verdedigt haar Vlaamse titel en hoopt net als vorig jaar in de volgende ronde ook weer Belgisch kampioen te kunnen worden. “Als ik ’s morgens nog een kilootje te veel heb, kom ik met de fiets (lacht). Heel wat vrienden en familie hebben nu de kans om me eens dichtbij bezig te zien. Als je de andere kant van het land moet vechten, is het moeilijker om ze mee te krijgen.”

Info: www.vjf.be en www.yawara-kwai.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie