Zoek

Stadsbestuur volgt onderhoud begraafplaatsen op de voet

Dendermonde – Op de vorige gemeenteraad informeerde Nele Cleemput bij schepen Leen Dierick “over het onderhoud van sommige begraafplaatsen in Dendermonde”. Schepen Leen Dierick liet weten dat dit jaar al negen controles werden uitgevoerd. “16 van de 20 verenigingen leveren goed tot zeer goed werk, het stadsbestuur is heel tevreden over hen. Er zijn verenigingen die zelf met tips en suggesties tot omvorming komen en die zelfs ook helpen bij die omvorming. Er zijn slechts 4 verenigingen die niet constant goed werk leveren. Met 1 vereniging heeft het stadsbestuur de samenwerking stopgezet. De overige 3 verenigingen hebben ups and downs, ze worden van nabij opgevolgd zodat het resultaat verbetert”, aldus schepen Leen Dierick.

Nele Cleemput deed ook zelf het voorstel om meer zitbanken op de begraafplaatsen te voorzien. “Ik heb de indruk dat er bij de bevolking een vraag leeft naar meer zitbanken op de begraafplaatsen. Oudere of minder mobiele mensen – we leven in een vergrijzende samenleving – kunnen er even uitrusten. Anderen kunnen er even nadenken of mediteren, of bijvoorbeeld ons rijke funeraire erfgoed in zich opnemen. Ik zou dus willen suggereren dat het stadsbestuur tegen volgend jaar de noodzaak en de gevolgen van de plaatsing van zitbanken onderzoekt. Deze plaatsing vergt geen buitengewone budgettaire inspanningen, maar kan tegemoet aan de wens van de bevolking”, aldus Nele Cleemput.

Leen Dierick antwoordde namens het stadsbestuur positief. “Momenteel zijn er 19 zitbanken, verspreid over 9 begraafplaatsen. De banken die er staan, staan ook niet altijd op de meest geschikte plaats. De begraafplaatsen van Vlassenbroek en Briel hebben geen banken. De plaatsing van extra zitbanken wordt een bijkomend element in de besprekingen over de omvorming naar begraafparken”, aldus Dierick.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie