Search

Zeshonderd jeugdige judoka’s strijden om Vlaamse titels

Dendermonde – De Vlaamse Judofederatie (VJF) organiseert dit weekend – zaterdag 8 en zondag 9 februari – in samenwerking met Judoclub Yawara Kwai Dendermonde vzw en met de auspiciën van de stad Dendermonde de Vlaamse Judokampioenschappen voor de jeugd in het sportcomplex van Sint-Gillis-Dendermonde. Na het succesvolle VK voor Senioren in oktober, belooft dit opnieuw een topjudoweekend te worden in Dendermonde.

In elke Vlaamse provincie streden eind januari de jeugdige judoka’s stevig voor de provinciale titels. De medaillewinnaars zijn meteen ook geselecteerd voor het Vlaams Kampioenschap judo dat voor de jeugd een eerste keer plaatsvindt in het Sportcomplex van Sint-Gillis-Dendermonde. “De sporthal biedt alle faciliteiten die nodig zijn om Vlaams Kampioenschap in goede banen te leiden en ook de ligging van Dendermonde is één van de grote troeven,” aldus Bart Geelen en Bram Van Elsen van VJF. “De plaatselijke judoclub Yawara Kwai Dendermonde vzw staat met een groot team van vrijwilligers mee in voor de organisatie van het kampioenschap. Bovendien kunnen we rekenen op de steun van de stad Dendermonde en de provincie Oost-Vlaanderen. Het belooft een schitterende dag te worden met Vlaams topjudo!”

“Op zondag zullen we naast medewerkers ook een klein beetje supporters zijn”, vertelt voorzitter Raf Moortgat. “We hebben drie meisjes in de club die meedingen naar een plaatsje voor het Belgisch Kampioenschap. Robin Mannaert (U21) en Lola Van den Eede (U15) behaalden op de provinciale kampioenschappen in hun gewichtscategorieën een eerste plaats. Britt Verhulst (U15) werd derde. We hopen natuurlijk ze ook nu weer een podiumplaats verdienen.”

“Elk kampioenschap – of het nu Vlaams, Belgisch, Europees of mondiaal is – brengt altijd veel sportlui naar Dendermonde,” reageert Dendermonds burgemeester Piet Buyse (CD&V). “Dat zet onze stad sterker op de (judo)sportkaart! Ik wil de plaatselijke club Yawara Kwai en de organisatoren van het Vlaams Judokampioenschap feliciteren met dit initiatief. En ik bedank hen omdat zij bijdragen tot de sportieve uitstraling van onze stad!”

Ook Dendermonds schepen van sport Carine Verhelst (sp.a) vindt het een grote eer voor de stad dat zij de Vlaamse kampioenschappen mag verwelkomen. “Judoclub Yawara Kwai heeft in het verleden al bewezen dat ze kampioenschappen kan organiseren. We zijn blij dat ze nu ook de Vlaamse topjudoka’s naar onze prachtige sportsite in Sint-Gillis-Dendermonde halen.”

Wie graag deze judowedstrijden wil meemaken, kan zowel zaterdag (+/- 400 jongens) als op zondag (+/- 200 meisjes) vanaf 9.30u terecht in het sportcomplex aan de Van Langenhovestraat 203a in Dendermonde. Elke dag komen achtereenvolgens U21, U18 en U15 aan bod.

Judoclub Yawara-Kwai Dendermonde vzw heeft een vijftigtal leden en traint drie keer per week in de sporthal van Appels. (Maandag: 18.30-19.30, 19.30-20.30 en 20.30-21.30; Woensdag: 20-21.30; Zaterdag: 15-16 en 16-17.30u). Wie graag eens judo wil proberen, kan vier proeflessen volgen.

Info: www.yawara-kwai.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie