Oudste inwoner van Dendermonde wordt 105 jaar

0

20140218_oudsteinwoner
Dendermonde – Madeleine Van Driessche (105) werd geboren op 16 februari 1909 in Aalst en is daarmee meteen de oudste inwoner van Dendermonde. Madeleine komt uit een gezin van drie kinderen. Zelf heeft zij één dochter, twee kleinkinderen en heel wat achterkleinkinderen.

Het woonzorgcentrum Mariatroon viert haar eeuwelinge al voor de vijfde keer. “Mevrouw geniet van al deze aandacht zelf nog zoveel”, meldt algemeen directeur Johan Vermoesen. “Bij de nieuwjaarwensen op mijn eerste werkdag van het jaar vroeg ze mij onmiddellijk: we gaan er dit jaar toch opnieuw een glas op drinken hé? We slaan zeker geen jaar over en doen dit met veel plezier.”


Maandag 17 februari kwam burgemeester Piet Buyse met een ruime vertegenwoordiging van het schepencollege de oudste inwoner van de stad persoonlijk feliciteren.

Als je Madeleine vraagt wat haar geheim is om zo oud te worden, antwoord ze gevat “Ik weet niet hoe ik zo oud geworden ben, maar ik heb altijd eenvoudig geleefd. Ik eet graag Vlaamse kost en af en toe een lolly.” Ze geniet in Mariatroon, waar ze trouwens al 20 jaar verblijft, nog elke dag van het bezoek en de vriendschap die ze van iedereen krijgt.