Search

Stad draagt liftbus over aan OCMW

Dendermonde – Gino Bertin en Dina Verhavert van sp.a Dendermonde laten weten dat op 1 april de stad de liftbus zal overdragen aan het OCMW. “Een goede werking, administratief onderbouwd, en met een full time chauffeur, zorgt er voor dat meer mensen kunnen rekenen op deze dienstverlening”, aldus Gino Bertin.

“Deze positieve tendens is al enige maanden bezig, Sinds januari worden reeds meer ritten gedaan, en meer mensen geholpen. Deze dienstverlening is trouwens een belangrijke schakel in onze doelstelling om mensen langer gezond thuis, én actief te houden. Door het gebruik van de liftbus, en de minder-mobielen-centrale,worden mensen meer betrokken bij allerlei activiteiten in de stad. Door deze dienst zelf te regelen, met eigen wagen en eigen chauffeur, bepalen we zelf wanneer we rijden. Iets wat de alternatieven ons niet kunnen aanbieden.”

Gino Bertin: “Mobiliteit binnen ouderenzorg vinden we heel belangrijk. Gebrek aan mobiliteit houdt immers een risico op vereenzaming in.”

“Wij ontmoeten veel gebruikers die ons telkens weer wijzen op de goede werking van de liftbus. En dit willen we ook zo houden”, aldus Dina Verhavert. “Een praktisch voorbeeld is dat er van en naar het LDC ’t Plein in Baasrode 1.000 ritten per jaar gebeuren, en dit zal voor 2014 ruimschoots overschreden worden.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie