Stadsbestuur stuurt parkeerbeleid bij

Dendermonde – Het stadsbestuur geeft toe dat het “soms moeilijk is om een parkeerplaats te vinden in de binnenstad of dat er soms onduidelijkheid bestaat over de indeling van de zones”. Om die reden stuurt het bestuur zijn parkeerbeleid “enigszins” bij.

Overzicht van de wijzigingen

De ‘rode zone’ (max. 1 uur parkeren) rond de Grote Markt wordt geschrapt. De Oude Vest wordt een ‘oranje zone’ in plaats van een ‘gele zone’. In de Kazernestraat wordt betalend parkeren (‘oranje zone’) ingevoerd. De abonnementen in de omgeving van de Em. Van Winckellaan worden afgeschaft en bovendien zijn parkeerabonnementen alle dagen geldig en niet enkel op weekdagen. Het tarief van de parking op het dak van de bibliotheek verandert en op de Noordlaan ter hoogte van de Veerstraat wordt een parkeerzone ingericht waar maximum 30 minuten geparkeerd mag worden met een Europese parkeerschijf.

Slechts twee betalende zones

Er blijven twee betalende zones over: een ‘oranje zone’ en een ‘gele zone’. De ‘blauwe zone’, met uitzondering van de Kazernestraat, wordt behouden. Hier is parkeren met een Europese parkeerschijf voor maximum 2 uur toegelaten. De gratis parkeergelegenheid aan de rand van de stad blijft ook behouden.

Alle tarieven (met uitzondering van de tarieven van het halve dagticket, van de gele zone en deze van de bewonersvignetten) worden trouwens gewijzigd vanaf 1 januari 2015 op basis van de consumentenprijsindex.

Meer informatie vind je op de website van het stadsbestuur.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord