Zoek

Groen pleit voor minder gebruik van pesticiden

Dendermonde – “Vanaf 1 januari 2015 mag de stad Dendermonde bij het onderhoud van de openbare terreinen wettelijk gezien geen pesticiden meer gebruiken. Groen Dendermonde gaat ervan uit dat het stadsbestuur dit zal naleven”, aldus Iris Uyttersprot van Groen. Op de gemeenteraad gisteren vroeg Matthias Coppens een stand van zaken.

“Om onze stad duurzamer te maken mogen we ambitieuzer zijn. We stellen daarom voor dat het stadsbestuur ook beheerders van grote terreinen zoals parkings van supermarkten, bedrijventerreinen en private sport-en recreatieterreinen aanzet tot het afbouwen van hun pesticidengebruik. In de praktijk kan de stad met die beheerders een overeenkomst afsluiten. Terreinbeheerders die geen pesticiden meer gebruiken kunnen dan beloond worden met een ‘Dendermonds zonder is gezonder’ –label”, aldus Matthias Coppens. “Het label kan bijvoorbeeld ontworpen worden door de leerlingen van de kunstacademie.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie