Zoek

Lucaspassie wordt onwerkelijke ervaring

Dendermonde – Zondag 30 maart om 16 uur organiseert Marnixring Dendermonde de opvoering van de Lucaspassie BWV 246 van J.S. Bach in de Sint-Egidiuskerk in Sint-Gillis. “In de eerste verzamelde uitgave van het werk van Bach werd een Lucaspassie vermeld met BWV nummer 246. Uit later onderzoek bleek het te gaan om een werk dat door Bach werd uitgevoerd, maar niet van zijn hand is. De echte auteur raakte nooit bekend”, meldt Erik Derveaux van Marnixring. “Rudolf Kelber en Mark Goossens pasten de in de barokperiode veelvuldig gebruikte pasticciotechniek toe om de Lucaspassie te reconstrueren. Ze gebruikten hiervoor aria’s, koren en koralen uit Bachs omvangrijke vocale oeuvre en schreven recitatieven in zijn stijl. Het wordt een onwerkelijke ervaring!”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie