Lucaspassie wordt onwerkelijke ervaring

Dendermonde – Zondag 30 maart om 16 uur organiseert Marnixring Dendermonde de opvoering van de Lucaspassie BWV 246 van J.S. Bach in de Sint-Egidiuskerk in Sint-Gillis. “In de eerste verzamelde uitgave van het werk van Bach werd een Lucaspassie vermeld met BWV nummer 246. Uit later onderzoek bleek het te gaan om een werk dat door Bach werd uitgevoerd, maar niet van zijn hand is. De echte auteur raakte nooit bekend”, meldt Erik Derveaux van Marnixring. “Rudolf Kelber en Mark Goossens pasten de in de barokperiode veelvuldig gebruikte pasticciotechniek toe om de Lucaspassie te reconstrueren. Ze gebruikten hiervoor aria’s, koren en koralen uit Bachs omvangrijke vocale oeuvre en schreven recitatieven in zijn stijl. Het wordt een onwerkelijke ervaring!”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie