Zoek

Wereldrecord tandemfietsen scherper stellen voor goed doel

20140322_tandemfietsen

Dendermonde – Zaterdag 29 maart wordt ten voordele van vzw Ingobyi een poging ondernomen om het wereldrecord tandemfietsen scherper te stellen. “Het huidige officieel geregistreerde wereldrecord tandemfietsen dateert van 2009. Toen werden 25 tandems geteld in Apeldoorn, Nederland. Daarvoor was er nog nooit eerder een recordpoging voor ‘het meeste aantal mensen op een tandem’ ondernomen”, laat medeorganisator Peter Van Geertruyen weten. Het start- en eindpunt van de tandemtocht is het Sint-Vincentiusinstituut in Dendermonde (ingang Sas).

De wereldrecordpoging vormt de slotetappe van de gesponsorde tandemfietstocht van Tom Van Hulle en Jemina Sabbe. Het duo zamelde met hun fietstocht rond de wereld een aanzienlijk bedrag in ten voordele van de Buggenhoutse vzw Ingobyi die in Rwanda projecten heeft lopen met als doel een duurzame verbetering van de levenskwaliteit en gezondheidszorg voor moeder en kind.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie