Moving Baasrode viert jubileum met dansspektakel

Baasrode – Moving Baasrode bestaat tien jaar en zet dat op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 mei extra in de verf met een dansrecital in het sportcomplex in Sint-Gillis. ‘Formidable’ wordt een wervelend dansspektakel met hedendaagse dans, ballet, kinderdans, clipdance, hiphop, hiphop lyrical en streetdance.

Moving Baasrode werd opgericht in september 2003 door Aster Herssens. Na haar studies droomde ze van een eigen dansgroep en rope skippingteam. Ze huurde een zaal, maar die bleek op de startdag al meteen te klein. Er waren zelfs genoeg kandidaten om in elke discipline met twee groepen te starten. Al na drie maanden kon Moving Baasrode zijn honderdste danser verwelkomen. In het seizoen 2007-2008 werd de kaap van 600 leden overschreden en telde de club 17 lesgevers en trainers. Het daaropvolgende seizoen behaalde Moving liefst 5 medailles op Belgische kampioenschappen en 1 medaille op het Europese kampioenschap. In 2010 nam Moving ook voor de eerste keer deel aan het jeugdwereldkampioenschap Rope Skipping en behaalde 7 medailles. De tiende verjaardag is een nieuwe mijlpaal in de clubgeschiedenis en dat wordt gevierd op 2, 3 en 4 mei in het sportcomplex in Sint-Gillis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie